قالب سازی در صنعت تزریق پلاستیک قطعات خودرو «اطلس پلاستیک»

قالب سازی در صنعت تزریق پلاستیک

قالب سازی یکی از صنایع بسیار مهم است، چرا که از انواع قالب ها جهت تولید انبوه اشیا و وسایل مختلف استفاده می شود. قالب گیری تزریق پلاستیک از برترین روش ها جهت تولید قطعات پلاستیکی و تولید انواع لوازم الکتریکی منزل، ظروف، درب بطری ها، اجزای داخلی خودروها و غیره است. از مهمترین کاربردهای استفاده از قالب سازی ساخت قطعات پلاستیکی است. امروزه با پیشرفت علم و استفاده از انواع پرینترهای سه بعدی و دستگاه های CNC تولید قالب های پلاستیکی بسیار راحت تر انجام می شود.در ادامه این متن قصد داریم درباره کاربرد قالب های تزریق پلاستیک و ساختمان ها به طور کامل توضیح دهیم.


قالب تزریق پلاستیک چیست و چه کاربردی دارد؟

در صنعت قالب سازی از انواع مواد و قالب ها جهت ساخت قالب های مختلف استفاده می شود. برخی از این قالب ها فلزی و برخی دیگر بتنی هستند.  قالب های تزریق پلاستیک از بهترین و پرکاربردترین روش های قالب سازی صنعتی هستند. روش تزریق پلاستیک معمولا به جهت ساخت انواع قطعات پلاستیکی استفاده می شود. علت اهمیت این روش و بالاتر بودن کاربرد آن ها  مقرون به صرفه بودن و راحتی کار با آن ها است. قالب های تزریق پلاستیک از جنس فولاد بوده و با تکنولوژی بسیار پیچیده و پیشرفته ای ساخته می شوند و همین موضوع باعث بالا رفتن هزینه ساخت آن ها می شود. قالب های تزریق پلاستیک دارای چند بخش مختلف هستند که در قیمت توضیح ساختمان این قالب ها به طور کامل توضیح خواهیم داد.

مزایای استفاده از قالب گیری تزریق پلاستیک
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم از قالب های تزریق پلاستیک در بیشتر موارد جهت تولید تعداد بالای انواع قطعات پلاستیکی استفاده می شود. این قالب ها از قابلیت ساخت قطعات با قالب چند کویته برخوردار هستند و این امکان را برای شما فراهم می کنند که به طور همزمان چند محصول را در مدت یک سیکل کاری تولید کنید و به همین دلیل این روش را به روشی ایده آل جهت تولید انبوه قطعات پلاستیکی تبدیل کرده است. همچنین علت به صرفه بودن استفاده از این نوع قالب ها نیز همین موضوع است. مهمترین مزایای این روش دقت بالا، تکرارپذیری، استفاده از طیف وسیع مواد و هزینه نیروی کار کمتر است. از طرفی دور ریز کم در این روش و نیاز به ملزومات کم برای نهایی کردن محصولات بعد از قالب گیری برخی دیگر از مزایای قالب گیری تزریق پلاستیک به حساب می آیند.


انواع قالب های تزریق پلاستیک
به طور کلی بیشتر قالب های تزریق پلاستیک به دو بخش اصلی بخش ثابت و متحرک تقسیم می شوند که بخش ثابت آن محل تزریق مواد پلاستیک است و بخش متحرک آن که کار بیرون انداختن قطعه را از قالب به عهده دارد و به بخش متحرک قالب متصل است. اما قالب های تزریق پلاستیک به طور کلی دارای دو نوع مختلف زیر هستند.
•    قالب تزریق پلاستیک با راهگاه گرم
•    قالب تزریق پلاستیک با راهگاه سرد
برای تولید قطعات با هر یک از این قالب ها روش های به خصوصی استفاده می شود که نیازمند توضیحات کاملی است. شما می توانید با مراجعه به سایت visionmold.co با این روش ها و همچنین انواع قالب سازی های صنعتی آشنا شوید.
همچنین قالب های تزریق پلاستیک از نظر نوع ساخت نیز به دو نوع قالب دو صفحه و قالب سه صفحه ای تقسیم می شوند. در قالب های سه صفحه ای تعداد صفحات و خط جداکننده آن ها بر اساس عواملی مثل تعداد حفره های قالب، شکل قطعات پلاستیکی و نوع ماشین تزریق، سیستم خروجی هوا، نوع مواد مصرفی و غیره تعیین می شود.


بررسی ساختمان قالب تزریق پلاستیک
همانطور که در بخش بالا نیز توضیح دادیم قالب تزریق پلاستیک به طور کلی دارای دو بخش متحرک و ثابت است که هر یک از آن ها وظیفه ای را به عهده دارد. که برخی از قالب های پلاستیک تک حفره ای و برخی دیگر از آن ها چند حفره ای هستند. قالب های تک حفره ای دارای طراحی ساده هستند و ساخت آن ها زمان بسیار کمی را صرف می کند و به همین دلیل از قالب های مقرون به صرفه و ارزان به حساب می آیند. از قالب های تک حفره برای تولید قطعات پلاستیک محدود استفاده می شود.  قالب تزریق پلاستیک از نوع چند حفره ای جهت تولید قطعات پلاستیکی و فرآورده هایی با تعداد بسیار بالا استفاده می شود. این  روش مخصوصا جهت تولید قطعاتی با اندازه و ابعاد بسیار کوچک به کار می رود.

جمع بندی
قالب سازی روشی است که در آن قالب هایی با حجم بالا تولید می شود تا از آن ها برای تولید انواع قطعات استفاده شود. برای قالب سازی از روش ها و مواد مختلف استفاده می شود. از پرکاربردترین انواع روش های قالب سازی روش تزریق پلاستیک است. تزریق پلاستیک پرکاربردترین روش قالب سازی است که به دلیل تولید انبوه قطعات در هر سیکل روشی بسیار به صرفه و ارزان به حساب می آید. البته ساخت این نوع قالب ها کمی سخت و گران است اما با توجه به نوع کاربرد آن ساخت و تولیدش بسیار به صرفه است. برای آشنایی با انواع قالب سازی و قالب سازی صنعتی و کاربرد هر کدام از روش ها می توانید به سایت ویژن مولد مراجعه کنید و پس از بررسی تمام روش ها قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید.

تصاویر مرتبط