دانشمندان موفق به کشف روشی برای تبدیل زباله‌های پلاستیکی به سوخت هیدروژنی شدند «اطلس پلاستیک»

دانشمندان موفق به کشف روشی برای تبدیل زباله‌های پلاستیکی به سوخت هیدروژنی شدند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیلی ‌میل، محققان تکنولوژی جدیدی توسعه دادند که می‌تواند زباله‌های پلاستیکی را به هیدروژن شیمیایی تبدیل بکند. بدین ترتیب می‌توان سوخت خودروهای آینده را از زباله‌های پلاستیکی تأمین کرد.

سلول‌های سوختی هیدروژن با ترکیب هیدروژن و اکسیژن برق تولید می‌شود و انرژی مورد نیاز باتری و موتور را تأمین می‌کند. این امر باعث می‌شود هیدروژن و اکسیژن به‌هم بچسبند. تنها محصول جانبی این واکنش آب است. این تکنولوژی بیشترین سازگاری با محیط زیست‌ را دارد.

اگر زباله‌های پلاستیکی با دور ریزهای غذایی و گردوغبار مخلوط باشد امکان بازیافت آن وجود نخواهد داشت ؛ اما سیستم جدید حتی می‌تواند این نوع زباله‌های پلاستیکی را به هیدروژن تبدیل کند. دانشمندان دانشگاه سوانزی موفق به توسعه این فرآیند شده‌اند که راهی ارزان‌تر برای بازیافت پلاستیک‌های تفکیک‌نشده باشد.

سالانه میلیاردها تن پلاستیک دور ریخته می‌شود؛ اما بخش کوچکی از آن بازیافت می‌شود. یکی از مزیت‌های روش جدید این است که می‌تواند انواع زباله‌ها را تجزیه شود.

به گفته دانشمندان، حتی اگر غذا یا روغن در زباله‌های پلاستیکی وجود داشته باشد، جلوی این فرآیند را نخواهد گرفت. طی این فرآیند گاز هیدروژن تولید می‌شود که می‌توان از آن به‌عنوان سوخت خودروهای هیدروژنی استفاده کرد.

دانشمندان قبل از این که زباله‌های پلاستیکی را درون محلول قلیایی بریزند، مواد مجاز نور به آنها اضافه می‌کنند. سپس این ترکیب را جلوی نور خورشید می‌گذارند و بدین ترتیب هیدروژن تولید می‌شود. با این حال شاید چند سال طول بکشد تا بتوان از این فرآیند در سطح صنعتی استفاده کرد.

تصاویر مرتبط